Una oportunitat laboral en plena crisi sanitària: Amiga ETT i Abdulaye Binta, un camí compartit cap a la inserció

13 August 2020 Notícies

La crisi de la Covid-19 ha accentuat encara més la situació de vulnerabilitat de les persones que atenem des d’Amiga ETT Social. La desaparició de llocs de treball, les regulacions temporals i la incertesa del moment afegeixen una greu complexitat a l’entorn empresarial que es tradueix en obstacles addicionals d’accés al mercat laboral. 

En aquest context Amiga ETT Social ha pogut acompanyar persones cap a una oportunitat laboral, com és el cas de l’Abdulaye Binta que el març de 2020, a l’inici de la crisi sociosanitària, va entrar en procés de selecció d’Amiga ETT Social SL per una empresa del sector de l’alimentació. Després d’una entrevista amb el responsable de producció, la seva contractació va ser immediata. Aquesta oportunitat va arribar després d’anys d’un esforç constant. L’Abdulaye  va arribar a Espanya fa 2 anys i gràcies a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat va poder accedir a una habitació de lloguer i posteriorment participar en itineraris d’inserció sociolaborals a la Fundació Formació i Treball. El 2019  va fer un curs d’ajudant de Cuina a la seu del Baix Llobregat, amb un grup de 15 alumnes preseleccionats pel CEAR. Al llarg de la formació va fer pràctiques d’ajudant de cuina a l’Hotel AC. Quan va finalitzar-les, va continuar vinculat a l’entitat a través de dos programes: l’Incorpora, de l’Obra Social “la Caixa”,  i posteriorment el programa “A per la feina” que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, mentre seguia en recerca activa de feina. 

Gràcies a la seva contractació, Abdulaye ja té autonomia econòmica i ha pogut accedir pels seus propis medis a un lloguer d’una habitació que ha buscat a prop de la feina. En aquesta nova realitat explica que se sent autosuficient i realitzat, tant en la seva vida professional com privada. 

Amiga ETT té com a un dels seus objectius prioritaris afavorir contractacions estables. Per aconseguir-ho, treballa sistemàticament per un bon encaix de les persones candidates en els llocs de feina. En aquesta línia des de l’ETT es continua acompanyant l’Abdulaye i l’empresa al llarg d’una contractació encara vigent. La companyia manté oberta la possibilitat de contracte directe, una opció que es valorarà en les pròximes setmanes. VEURE TOTES LES NOVETATS