Cóm instaurar els ODS a la nostra empresa?

07 November 2019 Notícies

ODS, parlem dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats el 25 de setembre de 2015 pels principals líders mundials de l’Organització de Nacions Unides (ONU) i marcats en l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. Uns ambiciosos objectius que són una crida d’atenció molt clara a que tots els agents polítics, empresarials i socials col·laborin de manera global i coordinada en pro de solucionar els principals problemes del nostre planeta

Es compon per tant de 17 objectius, que es divideixen en 169 metes, que configuren el marc a través del qual els països podran dirigir els seus esforços per posar fi a la pobresa en totes les seves formes, reduir la desigualtat i lluitar contra el canvi climàtic.

 

 

A nivell empresarial suposa tot un repte ja que les empreses es consideren agents clau per assolir els objectius tant a nivell local com internacional. Ja han passat més de 4 anys des que vam conèixer els ODS i el temps cap a la seva consecució es va escurçant ràpidament.

Un repte que no només afecta a les grans empreses sinó que també involucra les pimes perquè tots els agents es comprometin a remar cap el mateix sentit. A nivell estatal 1.534 empreses s’han adherit ja a la consecució de les metes per davant de França i el Brasil. D’elles, el 60% són pimes, el 23% són grans i el 17% es reparteix entre institucions educatives -universitats i col·legis- tercer sector i sindicats (segons les dades publicades per la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial).

Però a més de significar una obligació moral i social, els ODS poden oferir una oportunitat empresarial: les empreses que aposten per marcar en la seva estratègia els Objectius de Desenvolupament Sostenible es diferencien per la seva sostenibilitat, innovació i per ser generadors de solucions de problemes socials. També genera avantatges competitius i repercussions positives en la reputació millorant les oportunitats de negoci i per tant els fluxos d’ingressos.

Però la teoria és una cosa i la pràctica una altra de ben diferent. Moltes empreses es troben davant el desconeixement de com aplicar les ODS en la seva estratègia corporativa

 

Com ho fem nosaltres?

El nostre projecte, ja neix el 2016 amb els ODS com a eix vertebrador, concretament la ràtio d’actuació se centra en els ODS 1, 8, 10 i 17. T’expliquem:

 

 

-1 Fi de la pobresa.

El 17% de la població mundial viu amb menys d 1,13 euros al dia (font ONU). La pobresa comporta situacions de fam, d’accés a l’educació, a la sanitat i a l’exclusió social i laboral.

Amiga ETT Social neix per facilitar oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social, millorant la seva situació econòmica i vida personal, perquè creiem en el treball com a eina d’empoderament i inclusió social. Oferim un servei gratuït de formació, acompanyament i gestió per als beneficiaris que formen part de l’ETT.

 

-8 Treball digne i creixement econòmic.

780 milions de persones guanyen menys de 2 euros al dia. Aquest objectiu busca incentivar un creixement econòmic que sigui inclusiu, estable, digne i productiu per a tothom.

Amiga ETT Social té com a objectiu fomentar l’estabilitat laboral i combatre prejudicis a través del coneixement. Som un recurs adaptat al mercat laboral actual que acosta el col·lectiu en risc d’exclusió a les empreses i incentiva la seva posterior contractació estable. Durant la contractació mitjançant Amiga ETT Social, oferim condicions laborals dignes i protegim els drets dels i les treballadores que contractem per a les empreses. Operem sota convenis col·lectius i no cobrem penalització econòmica a l’empresa per a la posterior contractació.

 

-10 Reducció de desigualtats .

El 10% més ric de la població posseeix el 40% dels ingressos mundials totals, mentre que el 10% més pobre només té entre el 2 i el 7% dels ingressos totals.

Treballem exclusivament per i per a les persones en risc o situació d’exclusió social: generant oportunitats laborals, reforçant el valor que aporta cada persona a l’empresa i fomentant la seva contractació en clau a les seves competències tècniques i transversals, sense donar lloc a discriminacions per raó de gènere, edat, nacionalitat o de qualsevol altre tipus.

 

-17 Aliança pels objectius.

Enfortir els mitjans d’execució i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible

Amiga ETT Social actua des del treball en xarxa com a factor clau, ja que som un recurs de contractació al servei del tercer sector. Col·laborem amb més d’un centenar d’empreses i entitats socials per poder generar un major impacte social.

 

Vols sumar-te a treballar els ODS amb nosaltres?

Col·laborar amb el nostre projecte suposa formar equip i sumar sinergies en la consecució dels ODS. Si una empresa contracta el seu personal a través dels nostres serveis, immediatament està apostant per oferir oportunitats laborals dignes a persones en situacions de risc de pobresa, contribuint a un creixement econòmic i segellant aliances sostenibles.

Els ODS plantegen un treball transversal que abasta persones, planeta, prosperitat, pau i aliances. La idea és que tots els agents sumin d’una o altra manera, es tracta d’una crida, això sí, ben alta i clara, a treballar en equip per un món millor.

Perquè junts som més forts, des Amiga ETT Social, estarem encantats en no deixar-ho només en paraules i veure com podem col·laborar units.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS