Naima i Larissa, dues històries reals de superació

25 October 2019 Notícies
Featured Video Play Icon

Naima i Larissa vénen de diferents parts del món, una d’Algèria i l’altra de Brasil. La seva història personal fins ara ha estat molt diferent, tanmateix les dues treballen actualment mà a mà a l’obrador de fruites seques de Topromi, a la Canonja-Tarragona. Les dues buscaven treball i una estabilitat econòmica, una cosa que se’ls escapava des de feia temps.

Larissa va tenir la seva oportunitat fa més d’un any i Naima sis mesos després, quan van aconseguir accedir a una oferta laboral i un contracte a través d’Amiga ETT Social. Ara mateix la seva situació ha canviat, les dues estan contractades directament per l’empresa després de demostrar la seva gran vàlua, Naima ha estat promocionada i és l’encarregada de l’obrador i Larissa ha aconseguit poder compaginar la seva feina per poder seguir estudiant per les tardes.

Larissa Liuma Dos Santos- Vaig néixer al Brasil i vaig venir als 8 anys, ara tinc 21 i des dels 16 pràcticament he compaginat estudis i treball, fins que vaig deixar el batxiller. Després vaig treballar un any i mig i després d’aquest ocupació vaig estar una temporada en recerca activa de feina, una amiga em va recomanar el servei d’intermediació laboral de la Fundació Formació i Treball i allà la tècnica em va ajudar, va trobar una oferta laboral d’Amiga ETT Social i em va trucar. L’oferta era per a un obrador de fruita seca  a la Canonja per a dos dies a vuit hores per una comanda molt gran que havien de cobrir amb més personal. Els tràmits van ser molt ràpids, en qüestió d’unes hores vam tenir ja tota la documentació necessària per poder començar a treballar pràcticament l’endemà.

 Vaig estar aquests dos dies contractada gràcies a Amiga ETT Social i aproximadament una setmana després em van trucar directament de l’empresa per fer-me un contracte de 6 mesos, ara em tornen a renovar així que compliré l’any treballant aquí a Topromi.

Aquest treball em dóna independència econòmica, actualment visc amb la meva mare i dos germans, un de 18 anys i el petit de només 7 mesos. A més és una feina només de matins, caps de setmana lliures, tot i que cada dia es nota, s’està molt tranquil, és una tranquil·litat mental que no qualsevol feina la tens i dóna una estabilitat. Les meves coses me les pago jo gràcies a això. A més, aquest any començaré a estudiar veterinària i ho podré compaginar treballant aquí de matins i estudiant per les tardes. La veritat és que estic molt contenta, no tinc queixes.

 

Naima Aicha Mimoun- Estic treballant a l’obrador com encarregada des de l’agost 2018, vaig  començar com operària normal. Em van enviar una oferta i em van contractar per Amiga ETT Social com a suport a l’encarregat que hi havia llavors. Al principi vaig entrar de manera temporal per substituir les vacances de l’encarregat i al final quan va marxar em van contractar a mi directament des de l’empresa i molt contenta. Porto contractada per l’empresa des de desembre de 2018. És a dir, a través d’Amiga ETT Social em van conèixer em van provar i després finalment em van contractar i em van ascendir a encarregada.

A mi m’agrada el que estic fent, fem producció expedició i després tot el que fem ho passem  a l’ordinador. M’encanta aquest treball també perquè no m’agrada estar tot el dia asseguda al despatx. Jo tenia experiència com a secretària, en administració i com governanta i supervisora ​​en bugaderia i comptabilitat i encara que no ho sembli, tota la meva experiència laboral anterior m’ha servit d’alguna manera per aquest treball. M’agrada si. A més tinc molta estabilitat econòmica i no només això sinó que jo visc aquí al costat de casa, arribo en 4 minuts! És un luxe de veritat.VEURE TOTES LES NOVETATS