“Mai havia tingut tanta estabilitat laboral”

10 October 2019 Notícies

Francisco Javier té 40 anys i porta treballant des que té 19, encara que gairebé sempre de manera precària, moltes vegades “en negre” o amb contractes de mesos solts o caps de setmana. Després de dos anys a l’atur i després de realitzar un itinerari d’inserció laboral en el Programa Làbora *, arriba l’oportunitat de treballar per fi com diu ell, amb “tranquil·litat”. Aquesta setmana signa contracte amb l’empresa MANS Ecològic – dedicada a la producció, transformació i comercialització de fruita i verdura ecològica- i ho fa després d’haver treballat dos mesos amb ells a través d’Amiga ETT Social.

-Com vas conèixer Amiga Ett Social?

A través del Programa Làbora, jo estava buscant feina i em van derivar a Amiga ETT Social perquè hi havia una oferta de treball. Des Amiga ETT Social van gestionar tota la documentació, em van donar el curs de prevenció de riscos laborals i es van encarregar de tots els tràmits per poder anar a treballar el més aviat possible. Vaig començar amb contracte d’ETT a l’agost i després de l’experiència, l’empresa em contracta directament per quedar-me i fins i tot pot ser que formar-me. Jo personalment destacaria que ha estat un procés, per sort, àgil i ràpid, han estat sempre molt pendents de mi. Així que només puc dir que el tracte amb Amiga ETT Social ha estat genial i gràcies a ells ara tinc estabilitat laboral. 

-Portaves molt de temps buscant feina?

Feia dos anys buscant feina, només m’anaven sortint algunes coses soltes. Al llarg de la meva vida he treballat gairebé de tot: he estat cambrer, guarda de seguretat, paleta, organitzador d’esdeveniments, monitor … On més he treballat, uns 20 anys, ha estat en l’hostaleria. L’última ocupació va ser com electricista, tres mesos, però la majoria de treballs eren en negre, o per a dies solts … i jo després de viure  una situació personal complicada el que buscava ja era alguna cosa més estable.

-Què significa per a tu aquesta oportunitat laboral?

Per a mi, de moment vol dir estabilitat, perquè porto tota la vida donant tombs, en empreses on no sabies quan s’acabava i et manaven al carrer, on el que tinguis o no treball al dia següent no depèn de tu sinó que depèn d’un tercer que és qui et diu que et vas per casa teva. Això no és tranquil·litzador. Però a causa de la meva situació, aquest contracte que he aconseguit a través d’Amiga ETT Social em dóna calma i tranquil·litat.

A més estic molt content amb l’empresa, s’està portant molt bé amb mi i crec que ells també estan contents amb la meva feina. A més he tingut la sort que, a diferència d’altres treballs que he tingut, aquí l’equip és molt bo, hi ha bon ambient, tots som companys. Ara mateix no ho canvio per res. 

Aquesta setmana signo i ja m’incorporo contractat directament per l’empresa. No recordo l’última vegada que vaig signar un contracte que em donés l’estabilitat que em dóna aquest. Laboralment mai he tingut la calma que tinc ara.

*El Programa Làbora és un projecte de Ciutat de cooperació públic-social liderat per l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, juntament amb Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i la Creu Roja. La cooperació i el treball en xarxa entre l’Ajuntament de Barcelona, les entitats socials i el teixit empresarial de la ciutat són la clau per a una Barcelona més justa i més inclusiva.VEURE TOTES LES NOVETATS